Omanike keskliidu volikogu esimehe Anto Raukase sõnul jääb arusaamatuks keskerakonna ebajärjekindel käitumine. Kui eelmisel nädalal pealinn rõõmustas koduomanikke uudisega, et kodualuselt maalt kaotatakse maamaks 1500 m2 ulatuses juba 2012. aastal, siis täna on Toompeal asutud barrikaadidele ning seaduse vastuvõtmisega venitatakse. Raukase sõnul keskenduvad seaduse oponendid ja kriitikud mitte sisulistele, vaid protseduurilistele küsimustele, teatas omanike keskliidu pressiesindaja.

Omanike keskliit toetab menetluses olevat eelnõud ning rõhutab, et maamaks ei puuduta ainult tallinlasi vaid kõiki Eesti koduomanikke. Anto Raukase sõnul tegi liit eelmisel nädalal Rahanduskomisjonis toimunud arutelul ka ettepaneku, et maksuvabastus ei piirduks 1500 m2 vaid kehtiks kogu kodualusele maale. Seda ennekõike põhjusel, et Tallinn kavatseb tõsta 2012. aastal maamaksumäära seniselt 1,5%-lt 2,5 protsendini ning seetõttu satuvad osad koduomanikud paratamatult olukorda, kus nende rahakott saab pigem kannatada. Oleks hea, kui Tallinn ei tõstaks maamaksu lubatud ülempiirini ja püüaks inimeste raskest olukorrast paremini aru saada. .

Volikogu esimees lisas, et asjakohane pole ka ettepanek, et inimesed müüksid 1500 m2 krundist ülejäänud maa maha, sest mitmetes miljööväärtuslikes piirkondades on sätestatud kinnistute jagamisele piirangud.