Eelmise aasta 9. märtsi õhtul helistas politseisse naisterahvas ning teatas, et tema kolmeaastane laps on kadunud. Sündmuskohale jõudnud politseipatrull selgitas välja, et laps oli väljas üksi, kui ta ema oli majas koos teise lapsega ning tegeles koduasjadega. Isa kodus sel ajal ei olnud. Lapse surnukeha leiti samal õhtul Vääna jõest.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et laps viibis umbes tund aega üksi talu territooriumil ja mänguväljakul, mis asub 24 meetri kaugusel Vääna jõest. Uurimisversiooni kohaselt läks laps jõe äärde ja libises vette. Surm saabus uppumise tagajärjel.

Süüdistusakti kohaselt jättis naine väikelapse järelevalveta, mis tõi kaasa lapse surma ettevaatamatusest.

Ringkonnaprokurör Rita Siniväli ütles, et Riigikohus on varasemalt märkinud, et kolmeaastane laps on arusaamisvõimetu isik, kelle elu ja tervist ohustab eeskätt tema enda suutmatus välismaailmas objektiivselt eksisteerivaid ohte teadvustada ja nendele ohtudele vastavalt käituda. Seetõttu on lapsevanematele perekonnaseadusega pandud kohustus tegutseda lapse huvides vajaliku hoolsusega, kaitsta last tema elu ja tervist ähvardavate ohtude eest, sealjuures ette näha ja ennetada kahjuliku tagajärje saabumist. Antud juhul jättis lapsevanem hooletult oma kohustused täitmata, sel põhjusel on talle esitatud süüdistus lapse ettevaatamatu surma põhjustamises.

Järgmine istung antud süüasjas toimub oktoobris.