Riigikohtu sõnul ei ole veel asja menetlusse võtmist otsustatud, sest ka prokuratuurile on antud aega vastata kuni augusti keskpaigani.

13. mail otsustas Tallinna ringkonnakohus, et endine Tallinna Sadama nõukogu esimees ja Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli on süüdi toimingupiirangu rikkumises seoses olümpiakomiteele tehtud annetusega ning jättis samaks talle mõistetud karistuse ehk 17 000 euro suuruse rahatrahvi.

Riigiprokuratuur süüdistas endist Tallinna Sadama nõukogu esimeeest toimingupiirangu teadlikus rikkumises ning esialgu mõistis maakohus Seli süüdi toimingupiirangu rikkumise katses. Otsus kaevati edasi Tallinna ringkonnakohtusse.

Ringkonnakohus muutis maakohtu otsust, kuid hoopis nii, et Seli ei jäänud süüdi mitte ainult toimingupiirangu teadlikus rikkumise katses, vaid ka rikkimises endas. Maakohtu poolt määratud karistus, milleks oli 17 000 eurot, jäeti samaks.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt hääletas Seli 2013 oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt.