Reval Hotell Olümpia teatel oli 17. suveolümpia purjeregati puhuks 1980. aastal ehitatud Olümpia Hotelli avamine tippsündmus kogu Nõukogude Liidus. Avamisüritusel osalesid toona nii Moskva seltsimehed kui ENSV juhid Arnold Green, Bruno Saul ja Karl Vaino.

Kuna Olümpia oli üks neist hotellidest, kus peatusid ka välismaalased ja kus armastasid pidutseda kohalikud, siis on Olümpiaga, nagu ka Viru hotelliga, seotud nii mõnigi ajastule iseloomulik lugu või legend.

Olümpia varietees esinesid nii Ivo Linna, Tarmo Pihlap kui Anne Veski. Hotellis on üleval fotonäitus, mille avasid majas 30 aastat tagasi esimest korda kohtunud Anne Veski koos abikaasaga.

Hotellis on aastate eest peatunud sellised kuulsused nagu Alla Pugatšova, ansambel Boney M, ooperitähed Kiri Te Kanawa ja Montserrat Caballe ning India peaminister Indira Gandhi. Öö hotellis maksis nõukogude ajal 8 rubla ja 80 kopikat.

Hotelli restorani retromenüüs pakuti täna näiteks Olümpia legendaarset salatit Kikerikii, singi ja juustuga täidetud pannkooke ning pidupäevasaia.