Samost rääkis Leedu näitel, kus rahvuslik lennufirma lõpetas tegevuse, et lennuühendus kord toimib ja siis ei toimi. Seepärast on tema sõnul väga oluline, et Eestis säiliks korralik lennuühendus.

Samost viitas vestlusele eurovolinik Siim Kallasega, kelle jutust on talle jäänud mulje, et Euroopa Komisjoni riigiabi reeglite muutmine Estonian Airi toetuseks on täiesti lootusetu.

Samosti sõnul on arusaamatu, kuidas saab nii olla, et Prantsusmaa, Hispaania ja Hollandi põllumajandus, mis peaks iseseisvalt toime tulema, saab Euroopa Liidult hiiglaslikke toetusi, kuid valdkondades, kus ilmselge sekkumine on vajalik, on igasugune riigiabi rangete reeglitega välistatud.

Ajakirjanik Kalle Muuli avaldas arvamust, et valitsus oleks võinud ettevõttega sama intensiivselt kui praegu tegeleda juba enne Tero Taskila ametisse nimetamist ja kui ettevõte ei olnud veel nii sügavas miinuses.

Ta meenutas, et lennufirma ajaloos oli ka aegu, kus oldi kas väikeses miinuses või kasumis. Viimasel ajal on toimunud aga katastroof.

Samost lisas, et tema hinnangul on avalikkuses tehtud Taskilast teenimatult Estonian Airi uputaja. Pigem ei lasknud õnnetud asjaolud ja omaniku kärsitus tal oma tööd teha.