Samostis sõnul tekitas peaministri fraas küsimuse, kelle ees ta tegelikult vabandas. Vabandamisest üksi tema arvates ei piisa ja vabandamine tähendab ka süü omaks võtmist ja läbiarutamist. „Antud juhul on arusaamatu, mille eest täpselt vabandati,“ sõnas Samost ja lisas, et neid asju, mille eest Reformierakond võiks vabandada, on nii palju, et raske on täpselt määratleda.

Kalle Muuli märkis, et Reformierakond on vahetanud suhtlusstiil ja Jürgen Ligi ja Valdo Randpere asemel on valitud kõneisikuks  Keit Pentus-Rosimannus, kes tema hinnangul esineb hästi ja jätab mulje, et on siiras.

„Me ikkagi näeme, et on valitud on manipuleerimine,“ rääksi Muuli. „22. mail otsustati, et eitame jõhkralt kõike. Pool aastat üritati seda teha ja nüüd valiti teine taktika."  Muuli hinnangul ei ole see aus ega läbipaistev. „Valitud stiil on selline, et räägime, et me oleme ausad,“ sõnas Muuli, kelle sõnul jätab Pentus suure osa rääkimata.

Nii Muuli kui Samosti sõnul on üleval küsimused, kes valetas ja mis tegelikult sündis. „Mis värk selle Kalev Lillo annetustega oli, kelle raha, kust see raha tuli ja mis nendest valetajatest edasi saab?"  loetlesid nad küsimusi. „Me ei sa läbirääkimisi pidada ja uusi asju arutada valetajatega.“

Ajakirjanike sõnul peab Reformierakond sellest aru saama. Lihtsalt manipuleerimisega – saata uus inimene uue kleidiga avalikkusele esinema, ei ole nende sõnul piisav.

Muuli pidas vajalikuks, et valetajad oma ametist taanduksid ja nad välja vahetatakse. Kuni Reformierakond pole mõistnud, et neil ei õnnestu niiviisi vingerdada, ei muutu tema sõnul ka midagi.

Muuli väitis, et enne kui mädapaise pole lõhki lõigatud, see skandaal ei lõpe ja abi ei ole sellest, et räägitakse ebamääraselt või öeldakse lihtsalt „ma vabandan“.

Ka Samost leidis, et Reformierakonna poliitikat ei ole võimalik uskuda, kui meil ei ole teada, mis eesmärkidel jagati raha erakonna noorliimetele. „Kuni ei ole üksikasjalikku selgitust, ei ole võimalik uskuda ka seda selgitust, et Reformierakonna poliitika pole ostetav,“ kõneles ta.

Reformierakonna tooni ja sõnumi muutumise põhjus on Samosti sõnul TNS Emori küsitluse tulemustes, mis näitas erakonna toetuse langust novembris. Olulisem konkreetsest tulemusest on Samosti sõnul see, et erakondade toetuse protsendi muutus kirjeldab trendi ja ta prognoosis, et järgmine kuu toetus Reformierakonnale langeb veelgi. „See on ka liikumapanev jõud, miks me näeme kaamerate ees Keit Pentust, aga mitte Jürgen Ligi või Valdo Randperet,“ lausus Samost.