Täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas ütles, et sel õppeaastal alustas KTG-s õpinguid 220 õpilast, neist 184 gümnaasiumi osas. Vaid põhikooli osas on mullusega võrreldes täheldatav õpilaste arvu mõningane vähenemine, kirjutab ajaleht
.

“Viimastel aastatel on õpilaste arv meil stabiilselt suur olnud,” lausus ta. “Põhjustatud on see ehk sellest, et olukord tööturul on muutunud keerulisemaks ja et oma töökohta mitte kaotada, on paljud sunnitud kunagi pooleli jäänud haridusteed jätkama.”

Otse päevakoolist tuli täiskasvanute gümnaasiumi kümnendasse klassi sel aastal vaid kaheksa õpilast. Ly Kallase sõnul ei leidnud need õpilased endale ametikoolis kas sobivat eriala või siis soovivad tulevikus minna ametikooli õppima mingit eriala, kus nõutakse gümnaasiumiharidust. “Näiteks soovivad nad tulevikus õppida juuksuri eriala, praegu on neil töökoht olemas, meil siin lõpetavad nad gümnaasiumi ja seejärel lähevad ametikooli,” selgitas ta.

“Meie jaoks oli ehk üllatuseks see, et 11. klassidesse tuli sel aastal rohkem õpilasi, kui me planeerisime,” jätkas Kallas. “Möödunud aastal siirdusid paljud meie õpilased kas välismaale või mandrile tööle, mistõttu jäi meil üks 10. klass tühjaks ja seepärast me sel aastal nii palju õpilasi 11. klassidesse ei osanudki planeerida.”.