Sadakond Narva haigla töötajat, sealhulgas koristajad ja köögitöölised, on töölt eemal, sest nad on ise haigestunud või mõne haigestunu lähikontaktsed. Haigla vajab hädasti abikäsi. Letjuka sõnul on Narva haigla arstidest lausa 11 haiguslehel. Koroonaosakonda oleks kohe tarvis juurde kolme arsti ja 20 õde, ütles ta.

„Koroonahaigeid on sees 34, voodikohti kokku on 40. Kolmas osakond on küll olemas, aga personali pole, seda napib ka olemasolevates COVID-osakondades,” kirjeldas Letjuka. „Uude, kolmandasse COVID-osakonda oleks vaja 18 õde juurde, aga kui selle lahti teeme, neid ei ole.”

Täna kohtus terviseameti juht Üllar Lanno Narvas Letjukaga ning arutati, et appi tuleks kutsuda arsti- ja õendustudengeid. Letjuka ütles, et nad on neid alati kutsunud ja alati oodanud, sest personalipuudus ei ole aktuaalne ainult koroonaajal. „Kõik haiglad tahaksid endale residente ja mitte ainult pandeemiaajal,” sõnas ta.

Praegu on Narva haigla tööle võtnud juba neli õendustudengit ning ühe 3. kursuse arstitudengi, kes töötab samuti õena. Mõne tudengiga peetakse veel läbirääkimisi. „Aga nemad ei tule niisama tööle, tahavad head palka selle eest,” märkis Letjuka.

Küsimusele, millal Narva haiglasse tudengid appi jõuavad, vastas Letjuka, et tudengid tulevad siis, kui nad ise tahavad tulla. „Oleme kõik kutsed laiali saatnud ja loodame, et rohkem ja rohkem pöördutakse siia,” selgitas ta. Letjuka lisas, et ta on 15 aastat Narva haigla ülemarstina töötanud ja „igal hommikul arstide puudus kummitab kuklas”. Tema sõnul viimastel aastatel tehtud pidevalt tööd, et leida Narva haiglasse lisaarste. Praegu vajab haigla juurde näiteks kirurge, günekolooge ja erakorralise meditsiini osakonna arste.