„A Le Coq ei ole otsustanud mitte laulupeol alkoholi müüa, vaid A. Le Coq müüb seal jooke, kaasa arvatud õlu. Nii palju kii mina mäletan, on laulupidudel alati õlut müüdud ja laul ja õlu on aastasadu kindlasti ka kokku käinud,“ vastas õlletehase direktor Tarmo Noop Delfi küsimusele, miks tehas müüb laulupeol õlut.

Ometi on nii arstide liit kui ka karskusliit avaldanud arvamust, et sellisel suurel rahvapeol, kus on nii palju lapsi ja alaealisi, ei peaks alkoholi müüdama. See võib noori eksitada?

„Õlu ja muu alkohol tuleks sellisel juhul üldse müügilt ära keelata kõikjalt. Kui te vaatate poodi, võib alkohol seal noori eksitada, kui te vaatate restorani, võib alkohol seal eksitada. Mäletan väga hästi seda aega, kui olin väike laps ja mind jäeti restorani ukse taha, kui mu vanemad läksid restorani sööma, sest seal müüdi alkoholi. Teate kui alandav tunne see oli? Ma loodan, et sellist aega Eesti enam tagasi ei tule,” sõnas Noop.

Viimasel ajal on avalikkuses lahvatanud arutelu, kas laulupeol peaks alkoholi müüdama või ei. Nii kutsus arstide liit üles laulu- ja tantsupeo korraldajaid, esinejaid ja pealtvaatajaid alkoholita pidutsema.

Eesti Karskusliikumise esimees Lauri Beekman imestas, et riigil pole piisavalt raha laulu- ja tantsupeorahastamiseks ning pidas alkoholitootjast sponsori kaasamist ebaeetiliseks.

Samal ajal soovitas Õllesummeri korraldaja Marje Hansar karsklastel käed laulupeost eemal hoida.

Delfi lugejaküsitlusest selgus, et 59,5 protsenti vastanutest ei poolda laulupeol alkoholi müümist ja 32,8 protsenti pooldab. Ülejäänud 7,8 portsenti laulupeole ei lähe ja neil on ükskõik.