Nääs ütles Delfile, et Ligil ja Helmel ei ole mõtet rääkida sellest, et nemad ei ole otsesõnu seostanud perekond Sarapuud korruptsiooniga. „Kohtus võetakse aluseks isikute poolt tegelikult avaldatu ehk siis hinnatakse seda, mida lugejale tegelikult mõista anti. Näiteks ei saa peituda umbisikuliste terminite "erakonnakaaslane" või "bussifirma" taha olukorras, kui tegelikult saavad kõik aru kellest ja millest juttu oli.”

Nääs pareeris ka väited, et pretsedenditu nõudega üritab Keskerakond opositsiooni kriitikat tasalülitada. Tema sõnul edastati nõudekirjad pärast keskerakondlasest majandusminister Kadri Simsoni umbusalduse läbikukkumist riigikogus ja seetõttu ei mõjutatud nendega kuidagi opositsiooni võimalust enda tööd teha.

„Keegi ei ole keelanud Jürgen Ligi või Martin Helmel sõna võtta. Lihtsalt olukorras, kus esitatakse teiste inimeste kohta süüstavaid ja laimavaid väiteid, peavad avaldajad olema võimelised neid väiteid kohtus tõendama,” ütles Nääs.

Ligi kinnitas Delfile, et teda aga ähvardati enne umbusalduse avaldamist. „Minule tuli ähvardus kui äraostmiskatse: kohtuasi tuleb minu vastu, kui umbusaldusavaldus esitatakse Kadri Simsoni vastu,” sõnas Ligi.

„See pole muud kui katse kõrvaldada opositsioon ja parlamentaarne väitlus, sidudes nende liidrid isiklike nõuete laviini ja rahaliste kuludega. Mul pole aimugi, mida üldse peaksin siin kahetsema või mille eest saaksin vabandada, sest minu kommentaarid, mida ma umbusalduse motiivide kohta ajakirjanike küsimuste peale andsin, oli leebed, ei sisaldanud kriminaaltermineid ega kuulunud sisu poolest mulle, vaid 45 saadikule.”