"Isiklikult kindlasti toetan Edgar Savisaart ja olen paljuski nõus Yana Toomi argumentidega. Tõesti Kadri Simsoni nimi meie suure osale valijaskonnast on võõras," rääkis Ivanova.

"Lisaks sellele, minu jaoks siin mängib suurt rolli inimlik aspekt, see et täna Edgari vastu kandideerib tema "tütar", kes on eluaega tema kõrval kasvanud ja on ka kindlasti väga kallis ja lähedane inimene. Ehk minu jaoks see Simsoni otsus oli väga ebameeldiv üllatus, kuna tuli välja, et tema jutt erakonna ühtsusest on silmakirjalik olnud," leiab Ivanova.

Ivanova sõnul oli Narva piirkonna otsus kunstlik ja sellega kaasnes erakonna Narva liikmete seas suur pahameel.

"Mis puudutab šansse, siis on näha, et Kadri teeb aktiivselt kampaaniat ja surub enda kandidatuuri kõikidele piirkondadele peale. Aga lõppude lõpuks otsustab kongress, ehk need inimesed, kes on aastaid olnud erakonnas ja samamoodi seisid Edgar Savisaare kõrval, kui tänu tema julgetele otsustele taastati Eesti iseseisvust."

Reedel selgus, et Keskerakonna esimehe kohale kandideerib peale Edgar Savisaare ka erakonna senine aseesimees Kadri Simson, kelle otsustas oma kandidaadiks esitada esmalt Narva piirkonna juhatus ja seejärel ka Räpina osakond. Simsonile on toetust avaldanud Keskerakonna omavalitsuskogu esimees ja riigikogu liige Kersti Sarapuu, samuti nelja aasta eest Savisaare vastu erakonna esimeheks kandideerinud riigikogu liige Jüri Ratas.

Simson ütles Delfile, et ta on saanud erakonna seest kinnitust, et ootused tema kandideerimiseks on üsna suured. Edgar Savisaar ütles Simsoni kandideerimist kommenteerides, et see on asjade loomulik käik, samas ei arva ta, et tema koormat oleks vaja kergendada.