Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekeli sõnul on vabariigi 93. sünnipäev ühtlasi ka vääriline kingitus igale inimesele, kes Eestis elab. "Meil on põhjust olla tänulikud, et meil on iseseisev riik, et saame otsustada ise, ilma võõrvõimu surveta, mida täna teeme ja mida homne toob. On põhjust uhkust tunda, et oleme alates taasiseseisvumisest kahekümne aasta jooksul riigina hästi hakkama saanud," ütles Siim Teekel.

"Kiriku mõte on ligimesearmastuse väljendamine kõigile, nii rikkale kui vaesele, nii tervele kui haigele. Me oleme õnnelikud, kui saame oma tegevusega toetada Eesti riiki hädasolevate inimeste aitamisel," lisas Teekel.

"Ühtlasi on meie soov käimasoleval Euroopa vabatahtliku tegevuse aastal tunnustada vabatahtlikke aitajaid ja sotsiaaltöötajaid, kes töö kõrvalt käivad vabast ajast endast nõrgemaid abistamas. Tähtis on vabatahtliku tegevuse, heategevuse, igasuguse tubli tegevuse ja positiivse püüdluse tunnustamine, sest eelkõige hea alge liidab omavahel ühiskonna erinevaid gruppe ja tekitab ühisosa. Soov teha midagi koos paremaks tekitab ühtekuuluvustunnet," lausus Teekel.

Kõigil soovijatel on võimalik homme kell 15 toimuval üritusel osaleda andidega vähekindlustatud inimeste toidulauale. Oodatud on võileivad, pirukad, koogid, puuviljad ja kompvekid. Samas on võimalus osaleda ühisel vabariigi aastapäeva kontserdil, abistada toitlustamisel pärast kontserti ning riiete jagamisel vähekindlustatud inimestele. Kontserdil esinevad folkmuusikud Astrid Böning-Nõlvak ja Ando Kiviberg, jazzmuusikud Taavo Remmel, Joel-Rasmus Remmel ja Martin Kuusk, lauljad Marju Kuut ja Maarja Müür ning ansambel Robirohi.

Vabariigi president on annetanud vähekindlustatute pidulauale suure puuviljakorvi, üritusele on annetanud toitu Toidupank ning suures koguses maiustusi Kalevi kommivabrik. Kaitseliidu poolt on soovijatele välja jagamiseks väikesed Eesti lipud.