MTÜ Oleviste hoolekanne juhatuse liige Riina Vändre rääkis Delfile, et Raua tänava rentnik lubab kodutute sauna korraldada 19. detsembri keskpäeval. Sauna üüri eest tasub Tallinna linna tervishoiuamet.

„Kodututele teeb suppi Olde Hansa,“ rääkis Vändre. „Kalev annetas muffinite jahu, millest Oleviste koguduse liikmed kodus muffinid valmis küpsetavad ja tee keedab meie kiriku perenaine. Saunalinad kodututele annetas Radisson.“

Puuduvad puhas pesu ja riided

Täiesti puudu on Vändre sõnul aga kõige olulisem. „Pärast pesemist tuleb välja vahetada vähemalt saja inimese kogu riidevarustus, alustades aluspesust kuni jopede ja saabasteni,“ rääkis Vändre.

Vändre meenutas, et varasematel aastatel on pärast saunaskäiku ära visatud autokoorma täis kodutute vanu kõlbmatuid riideid. „Mõned inimesed tulevad ikka päris nõgistena kohale, aga kõik tahavad saada tegelikult puhast pesu ja sokke, uusi üleriideid.“

Alati on tarvis osta ka vähemalt 75 paari meeste- ja 25 paari naistesaapaid, pakse impregneerjopesid, uusi sokke ja pesu. Vaja läheb ka mütse ja kindaid.

“Saapaid ja jopesid oleme ostnud alati Hinnapommist, sokke ja pesu oleme vahel saanud hulgiladudest, või soetanud Tallinna sotsiaaltöökeskusee poolt sisse töötatud allahindlusega kohtadest ,“ jutustas Vändre.

Annetajatelt oodatakse mütse ja kindaid

Vändre sõnul on mütsid ja kindad kokku kogutud annetajatelt. „Aga ütleme ausalt, et nendega on alati probleem, ära antakse see, mida ise ei kanna, aga mida ka tänapäeva kodutu enam väga pähe ei pane ja korralikke kindaid pole kunagi piisavalt,“ kõneles ta.

Kel südant ja soovi, võib saunalistele küpsetada ka kooke ja pirukaid või teha võileibu.

Loetelu asjadest, mida hiljemalt 18. detsembriks Oleviste kogudusse tuua ja mis sobivad TÄNAVAL ELAMISEKS: paksud joped, korralikud mütsid, sallid, kindad, dressid, teksapüksid, kampsunid, T-särgid, korralikud talvejalanõud.

Annetuse saab teha spetsiaalsele Oleviste koguduse kodutute kontole.
Oleviste Kogudus
Kodutute töö toetuseks:
SEB 10220025984010