"Mulle näib, et Keskerakond õhutab praegu sihikindlalt rahvuslikku vaenu. Enne valimisi kõlas raadiost hauataguse häälega nn erakorraline teadaanne Yana Toomilt: kui te valima ei lähe, võidab pronksiöö koalitsioon. See kõlas nii, et tulevad neetud sarvilised ja ajamata habemega eestlased ning söövad ära
väikese puhta vene tüdrukukese, kes unustas valima minna," illustreeris Ossinovski olukorda.

Ta toonitas, et Yana Toomi ei olnud samas pronkssõduri juures näha ei õhutajate ega kaitsjate seas. "Normaalne inimene saab ju aru, et linnavõimu nõusolekuta ei saa linnas ühtegi mälestusmärki teisaldada. Või kui saab, siis mis linnavõim see on, mis oma linnas midagi ei kontrolli? Igal juhul kruvis Keskerakond koos Reformierakonnaga tollal mitu kuud järjest valimiste ajal täiesti teadlikult rahvuskonflikti üles, mälestusmärk oli lihtsalt selleks sobilik sümbol," arvas ta.

Ossinovskile näib, et rahvuslikesse leeridesse jaotamine võib olla sihilik kokkulepe Reformierakonna ja Keskerakonna vahel. "Kurjad keeled räägivad, et kaks parteid on kokku leppinud ning rakendavad „jaga ja valitse” põhimõtet. Reformierakond on venelased Keskerakonnale andnud ja ise suhtleb ainult eestlastega. Minu arvates on aga tegemist kultuuriministeeriumi rumaluse ja lühinägelikkusega," rääkis ta."Riik lükkas venelased PBK sülle. Venelased vaatavad praegu suurel määral seda propagandat, mida Moskvast või Keskerakonna kontorist nende kanalite kaudu antakse.  Sinna otsa keevitab Keskerakond oma Moskva ideoloogiaga sobivad uudised," sõnas Ossinovski.

Ta lisas, et osa inimesi ei ole võimelised infot erinevatest allikatest otsima, mistõttu langevad nad kergemini propaganda lõksu ja hakkavad uskuma, et maailm ongi selline. "Siis imestame, miks Edgar Savisaar saab nii palju hääli," nentis Ossinovski.