„Ma ei ütle, et nad on buumis ja kriisis süüdi, aga nad vaatasid seda pealt ja ei liigutanud kõrvagi,“ lausus Taal Delfile. „Täna me räägime sellest, et näiteks kiirlaenusid on väga lihtne võtta. Kiirlaenuandjate kasumid aga päeva lõpuks maksab tegelikult kinni riik oma sotsiaalkulutustega,“ lisas Taal.

Ta kiitis Eesti Panga nõukogu otsust asepresidentide Rein Minka ja Märten Rossi lepinguid mitte pikendada. „Küsimus pole asepresidentide tasemes, Märten Ross on väga taibukas ja kompetentne inimene, aga asi on muutustes,“ ütles Taal. Nõukogu otsus muutusi panka tuua oli tema sõnul riigimehelik.

Ta lausus, et temagi ei saa aru, millega Eesti Pank tegeleb ning miks on seal tööl 300 inimest. Kui nad kõik tegelevad hoolikalt olukorra analüüsimisega, siis võiks need analüüsid Taali sõnul ka midagi muuta.

„Kui vaadata teiste maade keskpankasid, kelle sõnaga arvestavad tõsiselt nii ärimaailm kui valitsus, siis meil selles mõttes keskpanka pole,“ lisas Taal. Keskpank võis ju seda selgitada valuutakomitee ja nüüd eurotsooni reeglitega, aga see on Taali sõnul pooltõde. Teiseks pooleks on, et Eesti Pangal on niimoodi lihtsalt mugav olla.