Robert Antropovi 2007. aasta riigikogu valimiste kampaaniakulude dokumentidest tuleb huvitavaid asju välja. Nimelt pidasid Lääne-Virumaal kandideerinud Antropov ja Ojuland valimiskampaania käigus maha kaks ühist pidu Rakvere ööklubis Lokaal. Sõbrapäeva peo ning Pingviinide balli nime all toimunud ürituste korraldamine maksis kokku 72 600 krooni ning kumbki poliitik pidi tasuma pool summast, kirjutab Äripäev.

Kui Lokaali omanik OÜ Revalekspress saatis Antropovi arve kampaaniat korraldanud reklaamifirmale Droom, siis Ojulandi 36 300kroonine osa saadeti osaühingule Jatrimpan, mis kuulub Euroopa Parlamendi saadiku Ojulandi nõunikule Andrus Viksile.

Kõik erakonnad peavad kuu aega pärast valimisi esitama riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjonile valimiskulude aruande. Sama peavad tegema ka poliitikud, kes lisaks teevad isikliku kampaania. Kristiina Ojuland enda kulutusi eraldi deklareerinud ei ole, mis tähendab, et kõik arved pidi maksma erakond. Reformierakonna aruandes aga Sõbrapäeva peo ning Pingviinide balli eest Ojulandile saadetud arvet ei ole. Tegemist on seaduserikkumisega, sest firmad poliitikutele annetusi teha ei tohi. Samuti peab poliitik kogu saadud ja makstud raha deklareerima.

Ojuland meenutas eile, et oli tore üritus. "Usun, et teie väited pole tõesed, korralduse poolega ma ise ei tegelenud," kinnitas Ojuland.