"Maailmapanga värske uuringu kohaselt jääb Eesti maksukoormus Euroopas alla vaid Itaaliale, ulatudes 67,3 protsendini," teatas Ojuland pressiteates.

"Tavakodanikule teeb olukorra eriti valusaks see, et maksutõus on toimunud just majanduslanguse perioodil. Eestis on kaudsete maksude osakaal liialt suur. Kui meie praeguste madalate palkade juures suudab valitsus väita, et raha riigi ülalpidamiseks napib, siis see on midagi enamat kui finantskriis."

Teise olulise teemana alustas Ojuland 16. jaanuaril avatud debatti kaitsekuludeks riigi SKPst eraldatava 2 protsendi määra ümbervaatamise üle. Ojulandi seisukoht on, et kahest protsendist pole kasu, kui riik on moraalselt ja majanduslikult nõrk.

"Kaitsekulutuste kõrgel hoidmine pole riigi püsimajäämise tagatis, kui kodanikud riigi kidura olukorra tõttu jalgadega hääletades riigist lahkuvad," seostas Ojuland majandusteema otseselt kaitsekulutuste temaatikaga.

"Eestis on praegu mitmeid kogukondi, kes on tänases valitsemises pettunud ning sooviksid seda muuta. Riigikogu valimised toimuvad meil teadagi veidi enam kui aasta pärast. See peaks olema piisav aeg, et moodustada laiapõhjaline ning eesmärgipärane meeskond, kellega nendele valimistele minna ning Eesti poliitilist kultuuri muuta," ütles Ojuland.