RÜE esimehe Kristiina Ojulandi sõnul kavatseb erakond eelolevatel valimistel keskenduda meditsiiniteemadele. „Erakond keskendub Eesti tervishoiusüsteemi parandamisele. Aastatega on eriarstide juurde pääsemine muutunud väga keeruliseks. Arstiabi on muudetud privileegiks, ehkki see peab olema igale inimesele kättesaadav. Meditsiinitöötajad on aastaid oodanud süsteemis vajalikke muudatusi, mida valitsus pole teinud. Kannatajaks on aga kõik inimesed, vaatamata vanusele, rahvusele, eale," ütles Ojuland.

Volikogu istungil oli Ojuland kriitiline ka valimisseaduse suhtes, mis teeb uutele erakondadele Riigikogusse saamise raskeks: "Valimisliidud ei ole meil lubatud ja väikesed erakonnad ei saa ühiseid valimisnimekirju teha. Samuti ei ole valitsuskoalitsioon täitnud lubadust kaotada esimest korda riigikogusse kandideerivatel erakondadel kautsjon."

Mis puudutab RÜE ridades riigikokku kandideerijaid, siis on Ojulandi sõnul erakonnal nii värskeid mõtteid kui ka uusi inimesi, kes on valmis märtsis toimuvatel valimistel kandideerima.

Eilsel RÜE volikogu istungil valiti volikogu esimeheks Ojulandi elukaaslane Raimo Kägu.