"Grigori Javlinski näiteks märkis, et 20. sajandil elas Venemaa läbi tsaaririigi ja Nõukogude Liidu kokkuvarisemise ning 21. sajandil võib võimude kehtestatud valju korra ja süsteemivigade tagajärjel Venemaad tabada järjekordne kollaps," edastas Ojuland selgitades, et praeguste võimude tegutsemismustrid on enesehävituslikud. "Riigistruktuurid toimivad Venemaal täiesti valedel alustel," ütles Ojuland Reformierakonna pressiesindaja vahendusel.

"Korrumpeerunud ametnikkond, mille puhul on säilitatud järjepidevus Nõukogude Liiduga, ning õigusriigi puudumine pärsib ettevõtlust Venemaal," lausus Ojuland lisades, et 80% Venemaa välisinvesteeringutest on pärit Euroopast. "Meie investoritel puudub praeguseid olusid arvestades igasugune õiguskindlus."

Kõneledes majanduse masendavast olukorrast, selgitas Ojuland, et ettevõtlustegevuse tulu ei jõua lihtkodanikuni ei palga ega maksude toel pakutavate avalike teenustena ning riigistruktuurid näivad olevat pühendunud võimuladviku rikastamisele.

Ojuland viibis reedest, 11. märtsist kuni pühapäeva, 13. märtsini visiidil Moskvas, kus pidas loengu Kõrgemas Majanduskoolis, kohtus Venemaa opositsioonipoliitikutega ning avas konverentsi "Valemid võitlemaks soolise ebavõrdsusega: rahvusvaheline kogemus", kus ta ühtlasi esines ettekandega soolise võrdõiguslikkuse probleemidest Euroopas.

Kristiina Ojuland on Euroopa Liberaalide ja Demokraatide Liidu fraktsiooni kaasraportöör Venemaa küsimuses.