Reedel on Ojuland visiidil Gruusias, kus kohtub president Mihhail Saakašvili, peaminister Zurab Žvania, parlamendi esimehe Nino Burdžanadze ning välisminister Salome Zurabišviliga, teatas välisministeeriumi pressitalitus BNS-ile.

Laupäeval läheb Euroopa Nõukogu peasekretäriks kandideeriv Ojuland Aserbaidžaani, kus ta kohtub selle riigi delegatsiooniga Euroopa Nõukogu parlamentaarses assamblees (ENPA).

Armeeniasse Ojuland seekord ei jõua. Ministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et Armeenia visiit ei sobinud seekord logistilistel põhjustel kummagi poole ajakavasse.

Ta lisas, et visiit toimub kindlasti edaspidi ja seda nii Eestile kui ka Armeeniale sobival ajal.

Ojuland on üks kolmest kandidaadist Euroopa Nõukogu peasekretäri ametikohale. Samale kohale taotleb tagasivalimist praegune peasekretär, austerlane Walter Schwimmer, samuti kandideerib sinna ENPA sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhtiv britt Terry Davis.

ENPA enam kui 300 liiget valivad nõukogu uue peasekretäri 21.-25. juunini kestval istungjärgul.

1949. aastal loodud Euroopa Nõukogu ühendab 45 riiki, nõukogu rahvusvaheline sekretariaat on Euroopa selliste institutsioonide nagu ministrite komitee, parlamentaarne assamblee ning Euroopa kohalike ja regionaalsete omavalitsuste kongress teenistuses.

Sekretariaati juhib peasekretär. Ta vastutab Euroopa Nõukogu tööprogrammi, üle 180 miljoni euro suuruse eelarve strateegilise juhtimise ning Euroopa Nõukogu ja selle 1300 ametnikust koosneva sekretariaadi töö korraldamise eest.