"Suure tõenäosusega ma jään Euroopa Parlamendi liikmeks, küll aga olen võtnud enda jaoks vastu otsuse, et järgmised neli aastat töötan ma Ida-Virumaal oma ringkonnas nagu olen praegu töötanud Lääne-Virumaal. Kavatsen teha neli aastat seda saadikutööd nüüd Ida-Virumaal, sest ega minu kontaktid erakonna, riigikogu fraktsiooni ja valitsusega pole kuhugi kadunud," rääkis Ojuland Delfile.

"Töögraafik on niimodi üles ehitatud, et esmaspäevad ja reeded olen ma Eestis oma valimispiirkonnas ja ülejäänud kolm päeva tööl vastavalt kas Brüsselis või Strasbourgis," selgitas europarlamendi liige.

Enda suurimaks saavutuseks peab Ojuland Lääne-Virumaal Reformierakonna organisatsiooni ülesehitamist, kuid ühtegi konkreetset näidet, millega ta on suutnud valijatele kasulik olla, välja tuua ei osanud.

"Mõõdupuu on suhteliselt lai. Võtame või suured valitsuspoolsed otsused investeeringud koolidesse-lasteaedadesse, teedeehitusse. Ega üks inimene ei teegi midagi. Poliitika on ühine töö ja selles mõttes on riigikogu liikme töö suhteliselt raskesti mõõdetav, et ei ole nii nagu Aserbaidžaanis, et kui sa oled seal parlamendi liige, oled kohustatud kusagile ühe kooli ehitama. Sellist asja Eestis demokraatia tingimustes ei ole võimalik teha. Olles kuulunud koalitsioonierakonda, on minu roll selle koalitsioonierakonna investeeringute läbi kindlasti oma osa täitnud ka Lääne-Virumaal," selgitas Ojuland.