“Hoolimata koostööst suuremates omavalitsustes ja võimalikust koostööst riigi tasandil, ei ole Reformierakond oma suhtumist muutnud,” ütles Ojuland BNS-ile.

Ojuland nentis, et erinev maailmavaade ei takista erinevate erakondade ühistegevust.

“Reformierakond on teinud aastaid koostööd ka näiteks Mõõdukatega, kes määratlevad ennast sotsiaaldemokraatliku parteina,” märkis Ojuland.

Keskerakond on üritanud korduvalt astuda maailma liberaalse maailmavaatega erakondi ühendava Liberaalse Internatsionaali liikmeks, kuid seni on organisatsioon liitumistaotlused tagasi lükanud. Reformierakond on seda pidanud õigustatuks.

Ojuland on varem BNS-ile öelnud, et Keskerakond sõdib liberaalse maailmavaate vastu ning Reformierakond on sellest teavitanud ka Liberaalset Internatsionaali.

Ka augustis Eestit külastanud Liberaalse Internatsionaali peasekretär Jan Weijers ütles, et Keskerakond ei ole liberaalse maailmavaatega.

Keskerakond peab Liberaalse Internatsionaali suhtumist neisse Reformierakonna eksitava info tulemuseks.

Keskerakond teatas augustis pärast Weijersi visiiti, et Reformierakonna jätkuvad katsed liberalismi ja Keskerakonda vastandada on kantud kas soovist Eesti ideoloogiamaastikku teadlikult võltsida või tänapäevase liberaalse maailmavaate põhimõtete vähesest tundmisest.

Eestist kuuluvad Liberaalsesse Internatsionaali Reformierakond ja likvideerimisjärgus olev Koonderakond.