"Küsimus on hetkel isegi rohkem emotsionaalsem, kui oli eile. Pärast NO Teatri avalduse lugemist on minu esimene tunnetus, et emotsioonid keevad üle ääre," ütles Ojuland Delfile.

"Kõigele, mida olen varem öelnud, pole mul ühtegi lisakommentaari öelda. Kogu rünnak on olnud emotsionaalne ja nüüd on oluline võtta aeg maha ja rääkida üksteisega. Ma võiksin ju ka tuld ja tõrva pritsida, aga miks ma peaksin seda tegema? See poleks mõistlik," on Ojuland veendunud.

Ojulend on teatriga eri meelt ka loodava partei nime tähenduse suhtes. NO teater viitas oma avalduses muuhulgas sellele, et etenduse nime otsene eeskuju oli "Ühtne Venemaa" ning see sümboliseeris võimujanu, teisitimõtlemise mahasurumist ja agressiivsust. Ojuland sellega nõus ei ole. "See on nendepoolne tõlgendus ja mul pole midagi kommenteerida."

Teater NO99 tegi täna avalduse seoses Kristiina Ojulandi plaaniga panna oma uue erakonna nimeks "Ühtse Eesti". Viidatakse sellele, et etenduse nime otsene eeskuju oli "Ühtne Venemaa" ning see sümboliseeris võimujanu, teisitimõtlemise mahasurumist ja agressiivsust.

Muuhulgas märgitakse seda, et nimi "Ühtne Eesti" on kapital, mille eest tahab Ojuland koos lähikondsetega osta kohad Riigikogus. "See on poliitiline äri," seisab teatri dramaturgi Eero Epneri kirjutatud avalduses.

NO teater soovitab uuele erakonnale omalt poolt veel häid nimesid, näiteks Coca-Cola, Nelson Mandela või Kirde sai. "Miks mitte võtta mõni nendest? Või kui lavastuste nimed sobivad paremini, siis pakume oma repertuaarist nime, mis näib sobivat kõige paremini – "Totu kuul", pakub teater.