Kristiina Ojulandi sõnul on selge, et Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee poliitiline juhtkond püüdis tekitada ettekäänet Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee protseduurireeglite mittetäitmiseks. ’’Minu resolutsioonialgatus vastab kõigile tingimustele, ometi püüti mulle avaldada survet, et ma algatuse üldse tagasi võtaks,’’ kinnitas Ojuland Reformierakonna teatel.

Mitmetele resolutsioonialgatusele allakirjutanud ENPA liikmetele on helistatud või nende poole pöördutud, et nad oma allkirja tagasi võtaks. Ojulandi resolutsioonialgatusele on allkirja andnud kõigi ENPA viie poliitilise fraktsiooni esindajad.

Ojulandi resolutsioonialgatuse vastu võitlejad püüdsid saavutada, et oma allkirja võtaks tagasi vähemalt viis allakirjutanut kahekümne neljast.

Resolutsioonialgatuse arutlusele võtmiseks on tarvis 20 allkirja ning alla peab olema kirjutanud vähemalt viie riigi parlamendi liikmed ENPA-st.

Ojuland, kes ise on ENPA protseduuride komitee liige, viitab, et tal on käes komitee kirjalik seisukoht, et allkirju tagasi võtta ei saa. Algatus resolutsiooniks Venemaa delegatsiooni liikmete akrediteeringu peatamiseks Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees vastab ENPA protseduurireeglitele ja peab olema arutatud.

Homme tuleb Ojulandi resolutsioonialgatus arutlusele ENPA protseduuride komitees.

Vene riigiduuma välisasjade komisjoni esimees Konstantin Kossatšjov kinnitas täna hommikul, et Venemaa eesmärk on blokeerida üldse võimalus mistahes riigi delegatsiooni volituste peatamiseks tulevikus.

Heitlus Ojulandi resolutsioonialgatuse üle võttis uue pöörde, kui ENPA delegatsioon eesotsas Flandria ekspeaministri Luc Van den Brande`ga oli lõpetanud visiidi Venemaale.

Hääletus Venemaa delegatsiooni volituste osas toimub Euroopa Nõukogu Parlamentaarses Assamblees kolmapäeval.

Kristiina Ojuland on ENPA liberaalide (ALDE) grupi ning poliitikakomitee aseesimees.