Ojuland tõi välja, et vaatamata sellele, et Kasjanovi eestvedamisel moodustatud opositsioonierakondade koalitsioonist ei kuulu keegi riigiduumasse, on neil siiski tugev rahva toetus.

"Ma arvan, et väga oluline moment on see, et lõpuks on need opositsiooni erakonnad nelja peale moodustanud koalitsiooni," ütles Ojuland Delfile.

"Vaatamata sellele, et 60-70 protsenti rahvast toetab Putinit ja Medvedevit, siis see ülejäänud osa elanikkonnast on enam vähem opositsioonierakondade taga ja see protsent ei ole mitte väike," märkis ta.

Ojuland ütles, et Vene ühiskonnas on vähemalt kolmandik, kui mitte rohkem, kes on demokraatia põhiväärtuste pooldajad ja selle järgi võib ka teha järeldused, et Kasjanovi poolt juhitud opositsiooni koalitsioon omab Venemaa poliitilisel maastikul teatud rolli.

Ojulandile teadaolevalt valmistub koalitsioon praegu 2012. aasta presidendivalimisteks. Ojulandi sõnul nõuab presidendivalimistel osalemine kõrgete kriteeriumite täitmist ja Kasjanovi koalitsioonil saab olema raske.

"Vaatamata sellele ei saa kätt nii kergesti vahele panna. Kui kandidaat kogub kaks miljonit allkirja oma kandidatuuri esitamiseks ja veel igasugused muud kriteeriumid. Kui nad neid täidavad, siis nad suudavad vähemalt presidendivalimistel osaleda," lausus Ojuland.

Venemaa ekspeaminister Mihhail Kasjanov ja vene telestaar Jevgeni Kisseljov esitlevad täna Tallinnas oma raamatut "Putinita".

Raamat avab lugejatele Venemaa võimu telgitaguseid, paljastab jahmatavaid fakte Mihhail Hodorkovski vangistamisest ja Jukose afäärist, sõltumatute telejaamade NTV ja TV-6 sulgemisest, 1996. aasta valimistest ja teistest poliitilistest sündmustest Venemaal.