Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland juhib täna Brüsselis toimuvat Euroopa liberaalide, demokraatide ja reformipartei poolt korraldatud ümarlauda „Venemaa: kas Euroopasse või Euroopast välja”, mis on pühendatud Euroopa Liidu ja Venemaa majandus-ja kaubanduskoostööle, edastas Ojulandi nõunik Aarne Veedla.

„Ühistele väärtustele põhinev Euroopa Liidu strateegiline partnerlus Venemaaga on kadumas minevikku, jäämas on ainult koostöö, mis põhineb huvidel, kus loomulikult majandussuhted mängivad põhirolli, seega on aeg analüüsida , kuhu meil on võimalik selles osas liikuda,” rääkis Ojuland ümarlaua eesmärgist.

Ojulandi ümarlauast võtavad osa Venemaa ekspeaminister Mihhail Kasjanov, Venemaa endine esimene asepeaminister Boriss Nemtsov, Venemaa välis- ja kaitsepoliitika nõukogu presiidiumi esimees Sergei Karaganov, endine Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee president lord Russell-Johnston, Euroopa Parlamendi Venemaa raportöör Janusz Onyszkiewicz, British Petroleumi mõjukas lobbist Howard Chase, Euroopa töösturite ümarlaua lobbist Dennis Kredler jt.

Venemaa presidendikandidaadi Mihhail Kasjanovi osavõtt on hetkel ebaselge, sest takistamaks tema osavõttu sellest ümarlauast kutsuti ta tänaseks Venemaa keskvalimiskomisjoni, samuti on tema vastu algatatud kriminaalasi.

Ojulandi valimine ümarlaua läbiviijaks kinnitab Ojulandi järsult kasvatanud mõju Euroopa ja Venemaa vaheliste uute suhete ideoloogia kujundamisele viimastel kuudel.

Ojuland valiti eelmisel aastal Euroopa liberaalide, demokraatide ja reformipartei asepresidendiks ning ENPA liberaalide grupi aseesimeheks. Sel teisipäeval valiti Ojuland ENPA ülimõjuka poliitilise komitee asejuhiks.