Ojulandi sõnul ei saa praeguses maailma majanduse ja rahanduse verevaesuses alahinnata liberaalse poliitika rolli kriisist väljatulekul, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

"Liberaalide ülesandeks kogu maailmas on seista vastu münchausenlikule valeusule, et iseennast saab juukseidpidi soost välja tõsta. Euroopas maad võttev küüned enda poole poliitika ei ole lahenduseks kriisist väljatulekul - see üksnes pikendab kodanike ja riikide kriisivaevu," toonitas Ojuland.

"Nii nagu varem, toovad majanduse kriisist ka nüüd välja ettevõtjad, nutikad ja töökad inimesed, mitte valitsused oma planeerimiste, piiramiste ja kontrolliga. Kui pole toimivat turumajandust, pole ka toimivat demokraatiat," ütles Ojuland.

Ojulandi hinnangul on Euroopa Liidu üheks suurimaks sisemiseks väljakutseks ühtse välis- ja julgeolekupoliitika kujundamine, mille juures tuleb arvesse võtta kõigi liikmesriikide seisukohti.

"Käesoleval aastal täitub Eestil viis aastat Euroopa Liiduga liitumisest. See on piisav aeg, et kindlalt öelda - oleme nende hulgas, kes kujundavad Euroopa Liidu poliitikat. Riikide mitmekesisus on Euroopa üks suurimaid eeliseid. Seda arukalt arvesse võttes saab liit muutuda vaid tugevamaks," lausus riigikogu aseesimees.

"Eesti huvides on head suhted oma naabritega, sealhulgas Venemaaga. Reformierakond toetab koostööd kõikidega, kes jagavad euroopalikke ühiseid väärtusi ja põhimõtteid. Väga oluliseks peame ühtse ja realistliku Venemaa-suunalise poliitika kujundamist," lisas Ojuland.Üldkogu poolt sisevalimiste tulemuste põhjal kinnitatud europarlamendi valimisnimekirja kuuluvad järjestikuliselt riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland, välisminister Urmas Paet, riigikogu liikmed Igor Gräzin, Silver Meikar, Raivo Järvi, Mati Raidma, kultuuriminister Laine Jänes, riigikogu liige Hannes Astok, Kuressaare linnapea Urve Tiidus, riigikogu liige Tõnis Kõiv, justiisminister Rein Lang ja ettevõtja Kalev Kallemets.

Reformierakonna Üldkogu kinnitas ka Euroopa Parlamendi valimiste platvormi, mis keskendub Eesti majanduskasvu taastamisele ja julgeoleku tagamisele.