Ojuland kohtus Ateenas Kreeka välisministri Petros Molyviatise, parlamendi spiikri Anna Psarouda-Benaki ja Kreeka Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee (ENPA) delegatsiooni liikmetega.

Kohtumisel Molyviatisega olid arutuse all Euroopa Liidu põhiseaduslik leping, EL-i edasine laienemine, arengukoostöö ning hiljutised Euroopa Parlamendi valimised, teatas välisministeeriumi esindaja BNS-ile.

Rääkides Euroopa Liidu edasisest laienemisest, olid ministrid ühel nõul, et Türgi liitumisele ei tohiks olla takistusi juhul, kui Türgi täidab kõiki Kopenhaageni kriteeriume.

Ministrid tõdesid, et Eesti ja Kreeka koostöö põhiseadusliku lepingu väljatöötamisel on olnud püsiv ja pikaaegne ning avaldasid lootust, et neljapäeval algaval ülemkogul jõutakse lõpliku lahenduseni. Mõlemad toonitasid, et sündiva lepingu puhul on kõige olulisem tasakaalu säilimine, seda eriti häälte jaotuse osas.

Ministrid vahetasid veel mõtteid koostöö üle arenguabi alal ja leidsid, et ühisprojekte võiks teha Lääne-Balkanil, kuna Kreeka kogemused sealsete riikidega suhtlemisel ning Eesti värske Euroopa lõimumise kogemus võiksid ühendatuna olla nii kasulikud kui edukad.

Kohtumisel Psarouda-Benakiga olid eelkõige arutuse all kahepoolsed parlamentaarsed suhted. Minister ja spiiker leidsid, et pärast Eesti liitumist Euroopa Liiduga on senisest olulisemgi sõprusgruppide ja parlamentaarsete komisjonide omavaheline koostöö.

Kokkusaamise Kreeka ENPS delegatsiooniga ajendas Ojulandi kandideerimine Euroopa Nõukogu peasekretäri ametikohale.

Tagasivalimist taotleb praegune peasekretär, austerlane Walter Schwimmer, veel kandideerib ENPA sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juhtiv britt Terry Davis.

ENPA enam kui 300 liiget valivad nõukogu uue peasekretäri kuu lõpul toimuval istungjärgul.