Eile saatsid ERJK esimees Ardo Ojasalu ja aseesimees Kaarel Tarand prokuratuuri kirja, milles palusid ERJK kirjade lekitamise tõttu algatada kriminaalasi sõnumisaladuse rikkumise paragrahvi järgi, et lekitaja leida ja vastutusele võtta.

Ojasalu sõnas, et eesmärgiks on taastada komisjoni töörahu, et komisjon poleks pidevalt poliitilise võitluse tallermaa.

Keskerakondlased on viimastel kuudel teravalt kritiseerinud komisjoni tegevust eelmisel aastal kohalike valimiste eel Tallinna linna korraldatud reklaamikampaaniate uurimisel, mis ERJK tellitud ekspertide sõnul oli tegelikult sisu poolest Keskerakonna valimiskampaania.

Reedel, vahetult peale kirjade avaldamist Delfis, saatis Keskerakonna peasekretär Priit Toobal välja pressiteate, milles nõudis Ojasalu ja Tarandi ametist mahavõtmist. Eile saatis Ojasalu sellele vastuseks oma pressiteate, milles süüdistas keskerakondlasi soovis takistada nende erakonna rahastamise uurimist.

Hoolimata teravatest tülidest keskerakondlastega Ojasalu ja Tarand prokuratuurile saadetud kaebuses ühtegi kahtlusalust välja ei toonud. Ojasalu ütles, et on rääkinud komisjoni töötajatega ja usub, et nemad pole kirjasid lekitanud.

Ojasalu uskus, et lekitaja isik on võimalik leida, sest tänapäeval jääb igast e-kirjadega tehtud sammust serverisse jälg alles.