Nii ütles näiteks toonane erakonna peasekretär ja riigikogu liige Martin Kukk eelmise aasta juunikuus Delfile, et „suurt hulka maksumaksja raha tuulde laskvaid 10-minutilisi sisutühju vaheaegu võttes viib opositsioon kogu tähelepanu oma argumentidelt arulagedale juntimisele, mis ei võimalda pidada konstruktiivset väitlust".

Samuti ütles toona reformierakondalne Remo Holsmer, et "opositsiooni venitamistaktika ei ole konstruktiivne ja seab ohtu nende eelnõude vastuvõtmise".

Lisaks mainis Kukk sotsiaalmeedias, et opositsiooni venitamistaktikaga jätkamise puhul lähevad ööistungid (2015. aasta) kevadel maksumaksjale lisaks maksma umbes 15 000 eurot.

Kunagine peaminister Andrus Ansip ütles aga 2013. aastal, et tal on ööistungite pärast piinlik. Ta avaldas heameelt, et riigikogu arutab riigieelarvet sisuliselt, kuid tõdes, et ööistungite pärast on tal tegelikult piinlik.

Reformierakondlane Tõnis Kõiv kirjutas 2013.aasta novembris oma blogis, et lihast ja luust saadikud istuvad saalis, aga kohaloleku kontrolli ajal nuppu ei vajuta. "Raske, väga raske on seda tõsise tööna võtta." Ööistungite sõnum on Kõivu sõnul - parlament on ainult noortele ja tugevatele.

Oraaklivõimeid näitas 2014. aastal ka IRL-i juht Margus Tsahkna, kui selgitas toona opositsioonis olles, et Reformierakond korraldaks opositisooonis olles ka ise ööistungeid. "Ööistungite läbi viimine on opositsiooni ainus võimalus valitsuse teerullipoliitika takistamiseks. Reformierakonna suhtumine ja kriitika IRLi suhtes on tavapärane valitsuse suhtumine. Ka meie ei ole rõõmsad, et peame seda teed minema, kuid olen kindel, et Reformierakond teeks opositsioonis täpselt sama," sõnas Tsahkna.

Michal ütles täna ERR-ile, et fraktsiooni häirib, et tööjõumaksude langetamisest on loobutud, samuti ei anta tema sõnul huvigruppidele võimalust eelnõuga tutvuda ja muudatusi tehakse üle jala. Michal rääkis, et opositsiooni fraktsioonid kutsuvad peaminister Jüri Ratase enne kolmapäevast teist lugemist asja arutama.

Riigikogu kantselei kommunikatsioonijuht Urmas Seaver on varem nentinud, et üle regulaarse tööaja kestvad istungid toovad kantselei töötajatele kaasa lisatööd, mille eest makstakse lisatasu.