Ürituse organiseeris Eesti Vabadusvõitlejate Liit ning lisaks eakatele sõjameestele tulid Maarjamäele sõja lõpu aastapäeva meenutama Eesti Rahvusliku Liikumise juht Martin Helme, riigikogu liige Trivimi Velliste, Pirita linnaosa vanem Tiit Terik, okupatsioonide muuseumi juht Heiki Ahonen, Tallinna praost Jaan Tammsalu jpt.

Endiste eesti sõjameeste kogunemisele tulid vargsi ka n-ö vastasleeri esindajad. Tähelepanelik Delfi lugeja leidis üritust jälgimas ka Komsomolskaja Pravda ajakirjaniku, meediaklubi Impressum käivitaja Galina Sapožnikova. Veteranide mälestuspäevale kogunenud mehi pildistas Öise vahtkonna aktivist Andrei Andronov.

Vene meedia tõlgendas Maarjamäel toimnud mälestusüritust kui endiste SS-laste kogunemist. Nii kirjutab Interfax, et kokku said endise 20. eesti diviisi (Waffen-Grenadier-Division der SS (estnische Nr.1) sõdurid.

Interfax toob välja Trivimi Velliste sõnavõtu, kes tänas eestlasi, kes andsid oma elu vabaduse eest. "Kui teiste jaoks lõppes maailmasõda 64 aatsat tagasi, siis Eesti pidi veel pool sajandit elama nõukogude okupatsiooni all," rääkis Velliste.