Ülle Madise pidas riigikogus presidendi valimiste 68 hääle nõuet mõistlikuks. "Tegemist ei saa olla üksnes koalitsiooni presidendiga," lisas Madise.

Samuti ei näe Madise probleemi presidendivalimiste valimiskogus toimumises, vaid tõi ohuallikana välja selle, kui poliittehnoloogiliste võtetega valimiskogus presiidendivalimised läbi kukutatakse. "Teoreetiline võimalus on alati olemas," sõnas Madise.

Madise toonitas, et Eesti riiki juhib riigikogu, mitte president ega ka valitsus. "Ühe isiku üle arutleda on lihtsam, kui suuri poliitilisi valikuid kaaluda," märkis Madise praeguse presidendiralli kohta.

Tänavused presidendivalimised on saanud märkimisväärselt tähelepanu ning erakonnad on kasutanud võimalust omapoolne kandidaat üles seada ning selle kaudu nii endale kui ka kandidaadile reklaami teha, populaarsust kasvatada.

"Vaatasin seda protsessi algusest peale murega," tunnistas õiguskantsler, ja lisas, et presidendivalimiste protsess on tänavu käest ära läinud. "Läks käest ära just seetõttu, et kõik erakonnad esitasid oma kandidaadi," märkis Madise.

Valimiskogu liikmed asuvad Eesti Vabariigi presidenti valima juba sel laupäeval, 24. septembril Estonia kontserdisaalis kell 12.