Ullo Toomi 100. sünniaastapäevale pühendatud aasta algab Tallinnas Raekoja platsil laupäeval kell 11.45 keerleva üldrahvaliku “Oige ja Vasembaga”, millega lõpevad tavaliselt kõik koolinoorte tantsupeod.

Samal ajal ühendavad käed tuhanded tantsijad kõikjal Eestis, teatas ETAle Raepress. “See tantsimine ei ole esinemine — see on solidaarsusakt. Tulge tantsima, noored ja vanemad, tulge ühtsesse sõõri!” kutsub Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts. Nende sõnul ei pea selleks rahvarõivaid seljas olema, vaid olulisem on, et süda tunneks sel hetkel ühtsesse rahvuskultuuri kuulumist.

Kell 12 antakse Raekojas üle selle aasta Ullo Toomi preemia, mida annab igal aastal välja Ullo Toomi Fond ning mis sedapuhku läheb pikka aega Tallinna koolides rahvatantsu õpetanud Niina Raadikule.

Õhtul toimub Estonia kontserdisaalis suur rahvatantsu pidu, kus tantsivad Eesti parimad rahvatantsuansamblid just Toomi ja tema õpilaste tantse. Õhtut juhib Enn Eesmaa ja lavastas Toomi õpilane ning pikaajaline ansambel Sõpruse peaballettmeister Ilma Adamson. ETV videoarhiivilõikude abil jagab tantsumõtteid kontserdil ka Toomi ise.

Eesti rahvatantsupidudele aluse pannud Ullo Toomi sündis 14. septembril 1902. 1953 ilmus temalt “Eesti rahvatantsud”, mis on tuntud Toomi piibli nime all. Selle 50 juubelile on pühendatud enamik järgmise rahvatantsuaasta ettevõtmisi ning Ullo Toomi aasta lõpetatakse pidulikult Eesti Tantsujuhtide Rahvatantsurühma korraldatud lõppkontsert-etendusega 14. septembril 2003.