"Võime olla uhked selle üle, mida õhuvägi on saavutanud. Lennuvälja kolmas etapp on käivitunud, radarpositsiooni ehitus on algamas," ütles õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar oma aastapäeva kõnes, kes kinnitas, et hoolimata sellest on õhuväe üles ehitamisel veel palju teha, teatas Kaitseväe peastaap.

"Praegu seisavad meie rivis 11 noort kadetti, kes õpivad praegu Kõrgemas Sõjakoolis. Nemad on meie tulevik ja nende hulgast valitakse 20-30 aasta pärast järgmine õhuväe ülem."

Aastapäeva rivistusel Ämari lennubaasis ausamba "Viimane lend" juures autasustas brigaadikindral Saar väljapaistvamaid väeliigi kaitseväelasi ja riigiametnikke õhuväe teeneteristiga, tänukirjaga ning meenetega. Õhuvägi pidas silmas ka veterane ning tutvustas neile uuenevat lennubaasi.

Möödunud sügisel valmis Ämari lennubaasi rekonstrueerimise mahukaim projekt - lennuliiklusala, mis sisaldab uut lennurada, valgussüsteemi, perroone ning ruleerimisteid. Tänavu kevadel said baasis valmis söökla, ühiselamu, pääsla, tuletõrje- ja päästehoone ning julgeolekukeskus. Mais alustati meditsiinikeskuse, reisijate- ja kaubaterminali, õhuturbe valvelennukite angaari ja transpordimasinate autopark-garaaž/töökoja ehitusega. Kasutaja käsutusse on hooned planeeritud anda 2012. aasta lõpuks.