Nime “Virtsukas” kasutanud lugeja kirjutab Meie Maa kommentaarides, kuidas sõitis maasturiga üle jää Muhusse ning käis Kuivastu baaris kohvitamas.

“On olemas üks nn sobrune koht,” kirjeldab “Virtsukas” jää seisundit. “Praeguse tehnikaga sobru maha lükata ja jää paksus tuleb sellise külmaga, mis vajalik.” Kommenteerija lisas, et tema mõõtmise järgi oli kõige õhem koht 26 cm — jäätee avamiseks täiesti piisav.

ASi Saaremaa Teed teemeister Vilmar Laak leidis, et “Virtsuka” juttu jääolude kohta siiski uskuda ei maksa. “Selle sobru all on vaid kakskümmend sentimeetrit jääd, mida džiibiga sõites ei näe,” märkis teemeister. “Kust tema selle 26 cm mõõtis, ma ei tea. Mõõtsime tagasi tulles ka džiibimehe raja paksused ja saime seal paksuseks 18–23 sentimeetrit. Ääres võib muidugi paksem olla.”

Saaremaa Teede juhatuse liikme Üllar Seemani sõnul pole selles, et keegi enne ametliku talitee avamist üle jää sõidab, midagi uut. “See on alati nii olnud, et enne ametliku jäätee avamist sõidetaksegi mitteametlikult üle,” nentis ta.