ERR nõudis eelmisel nädalal Õhtulehele saadetur kirjas 20. novembril ilmunud sporditeemalise artikli pärast hiljemalt esmaspäeval, 29. novembril vabanduse avaldamist ja lehe internetiversioonist tõele mittevastavate lõikude eemaldamist, lubades vastasel korral esitada lehe vastu kohtusse hagi.

Koorberg ütles BNS-ile, et Õhtuleht on ERR-i pöördumisele vastanud. "Leiame, et oleme kõnealuse artikli puhul käitunud vastavalt heale ajakirjandustavale ja Eesti ajakirjanduseetika koodeksile, mis kohustab konflikti sisaldava loo puhul ära kuulama kõik osapooled," märkis Koorberg.

Rahvusringhääling ei ole rahul laupäeval, 20. novembril ilmunud artikliga "Kes ja kuidas pääseb ETV (spordi)ekraanile?". Eesti Reketloni Liidu juhatuse liige Priit Toomjõe ütles artiklis, et ETV sporditoimetuse toimetaja, reporter ja saatejuht Anu Säärits rääkis talle "meeleheast".

Toomjõe rääkis Õhtulehele kolme aasta tagusest loost, kui ta pojad Ken-Kristjan ja Andre-Kristopher tulid reketloni MK-etapilt Soomest. "Leppisime Anu Sääritsaga kokku, et kui võistlus läbi ja tulemused korralikud, hõigatakse need maha," rääkis reketloni liidu juht ajalehes. "Üks poiss tuli teiseks ja andsin kohe pühapäeval teada. Kolmapäevani oli vaikus. Helistasin ja Säärits lubas: kohe tuleb. Terve nädal ei midagi. Võtsin uuesti ühendust. Siis ütles ta mulle, et päris nii need asjad ikka ei käi. Ja lisas, et mitteolümpiaalal olevat üleüldse väga keeruline eetriaega saada, kui pole piisavalt meelehead tehtud. Ma ei tea, mida ta sellega mõtles, ei uurinud rohkem," rääkis Toomjõe Õhtulehele. Samas tunnistas ta, et Säärits otsesõnu altkäemaksu ei küsinud.

Artiklis sai sõna ka Anu Säärits, kes lükkas Toomjõe jutu kategooriliselt tagasi. "Kui inimesel katus sõidab, ei ole minul sinna midagi teha. Olen 17 reporteriaasta jooksul pigem tööle peale maksnud kui vastupidi. Seepärast tekitab taolise jutu kuulamine minus praegu niisugust viha, et... Üle minu laiba saaks midagi sellist juhtuda! Hommepäev lahkun sel juhul töölt. Aga selle venna annan igal juhul kohtusse!" ütles Säärits Õhtulehele.

ERR-i õigusosakonna juhataja Victoria Kuuskemaa teatas Õhtulehe peatoimetajale Väino Koorbergile saadetud kirjas, et rahvusringhääling nõuab Õhtulehe internetiversioonist kolme lõigu eemaldamist - pildiallkirja "Reketlonijuhi väitel küsis Anu Säärits temalt meelehead /.../", artikli alguses paksus kirjas toodud teise lause viimases osas "sel alal pole piisavalt meelehead tehtud" ning artikli kolmanda osa alapealkirjaga "Ei tea, mida Säärits mõtles meelehea all" kolmanda lõigu kolmandas lauses "/.../ mitteolümpiaalal olevat üleüldse väga keeruline eetriaega saada, kui pole piisavalt meelehead tehtud /.../".

Samuti nõudis ERR lehe internetiversioonist 20. novembril kell 10.59 sisestatud kommentaari "mikk: "jõutõstmise võistluseid saab uudistesse nii et annad 4 tonni reporterile ja siis tullakse alles tegema kokkuvõtet sellest. et ala populariseerida siis peab raha metsikult olema. uskumatu aga tõsi." eemaldamist.

Teise variandina oleks ERR rahul ka artikli eemaldamisega Õhtulehe internetiversioonist tervikuna.

ERR nõudis vabanduse avaldamist Õhtulehe paberlehes hiljemalt 29. novembril. Rahvusringhääling soovis näha vabanduse teksti järgmisena: "ETV kohta esitatud ebaõigete andmete ümberlükkamine. 20.11.2010. a. Õhtulehes avaldatud artikkel pealkirjaga "Kes ja kuidas pääseb ETV (spordi)ekraanile?" sisaldab ebaõiget informatsiooni, nagu küsiks ETV sporditoimetus uudiste kajastamise eest tasu (meelehead). Õhtuleht vabandab ETV sporditoimetuse ja Anu Sääritsa ees".

Vastasel juhul lubas ERR esitada Õhtulehe vastu hagiavalduse ebaõigete faktiväidete ümberlükkamiseks. "Võimalik, et AS-i Õhtuleht vastu esitab hagi eraisikuna ka Anu Säärits ebaõigete andmete ümberlükkamiseks ja mittevaralise kahju hüvitamiseks," teatas ERR Õhtulehele saadetud kirjas.