Odessas narkootikumide, alkoholi ning viagra tarvitamise järel mürgistuse saanud ning surnud kahe Viljandi mehe matustel joodi alkoholi, aga tarvitati ka kokaiini. Kinni peeti seitse inimest, kelles ühe narkoproov osutus positiivseks.

Viljandi piirkonnapolitseinik Meelis Lill vahendas, et seltskonnale tehtud narkoproovidest üks oli positiivne ning reageeris kanepile ja kokaiinile. Tegu oli mehega, kes on sarnase rikkumise tõttu kohalikele korrakaitsjatele ka varasemast tuttav ning saanud toonagi karistada. Talle määrati selgi korral väärteomenetluses väikeses koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise eest rahatrahv, sedapuhku 200 eurot.

Laupäevase rehvipõletamise ja pühapäevase öörahurikkumise osas käivad menetlused avaliku korra rikkumist käsitleva paragrahvi alusel. Neis juhtumites on üksikasjad veel selgitamisel. Politseile teatati korra ja rahu rikkumisest alles pühapäeval, varasemalt kelleltki tähelepanekuid ega pretensioone ei laekunud.

Nii käisid piirkonnapolitseinikud ka veel tagantjärele kohalike elanikega suhtlemas ning uurimas, kas ja kuidas selline peiepidu nende igapäevaelu mõjutas või häiris. Inimestega suheldes selgus, et paljud olid nädalavahetusel kodudest ära ja paikseks jäänud ei täheldanud sel nädalavahetusel midagi nii kriitilist, vaid kuulsid sellest vahejuhtumist alles tagantjärele meedia vahendusel.

Politsei on ka korduvalt asjaosaliste endiga suhelnud ning tagantjärele tunnistavad nad, et raske uudis sõprade surmast ja nende ärasaatmiseks korraldatud peiepidudel tarvitatud alkohol tegid oma töö. See mõistagi ei õigusta korrarikkumist ning vaevalt lahkunudki selle üle oleks uhkust tundnud, et nende auks korraldatud koosviibimine osadele arestimajas ning nõnda suure negatiivse meediatähelepanu ja avaliku hukkamõistuga lõppeb.