Formaalselt kiitis volikogu nimelisel hääletusel heaks vallavalitsuse ja OÜ Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Varahaldus vahel sõlmitud ühiste kavatsuste protokolli, mis käsitleb Obinitsa külla hooldekodu rajamist. Sisuliselt tähendas protokolli poolt või vastu hääletamine seda, kas Obinitsa koolimajas jätkub õppetöö või mitte, kirjutab Võrumaa teataja.

Vallavanem Peeter Sibula sõnul kulub Obinitsa koolimajast hooldekodu ehitamiseks umbes kümme miljonit krooni. Suurem jagu sellest rahast loodetakse saada mõnest Euroopa abifondist. Tema kinnitusel tuleb vallal aga majale kulutusi teha ka siis, kui kiriku pakkumist vastu ei võeta.

„2013. aastal on koolis 13 last ja kas me vaatame pealt, kuidas see maja laguneb?” küsis Sibul. „Kirik on koostööst huvitatud. Asi on selles, kuidas me neid koolihooneid majandame, kui õpilaste arv langeb kolmeteistkümneni,” lisas ta.

Tänavu märtsis lükkas volikogu tagasi eelnõu, mille järgi oleks Obinitsas õppetöö lõpetatud juba alates eelolevast õppeaastast. See ei andnud aga vallavanema sõnul lapsevanematele kooli tuleviku kohta mingit kindlust.