Vallavolikogul jäi kooli tuleviku üle otsustamine läinud neljapäeval katki, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kooli direktori Pille Malkovi sõnul on kõik kooli pedagoogid seisukohal, et sõitmine Meremäe ja Obinitsa vahel tuleb lõpetada ja kool peaks asuma ühes majas. Vaid üks pedagoog 21st on tema andmeil valmis jätkama tööd nii, nagu see praegu käib, ülejäänud leidsid õpetajate seas läbi viidud hääletusel, et kahe maja vahet sõitmine peab lõppema. Meremäe ja Obinitsa vahe on kümmekond kilomeetrit.

Malkovi hinnangul on üsna loogiline, et kokku kolitakse Meremäele, kus on lapsi rohkem kui Obinitsas.

Meremäe vallas on põhikooli tulevikku arutatud juba kolm kuud.

14. veebruaril istungi pidanud volikogu haridus- ja kultuurikomisjon jõudis selle esimehe Viivika Kooseri sõnul otsusele, et põhikool peab järgmisest õppeaastast tööd jätkama üksnes Meremäel. Otsuse poolt oli kolm ja vastu kaks komisjoni liiget.

Neljapäeval pidi volikogu selle ettepaneku kinnitama või tagasi lükkama, kuid ei saanud seda teha, sest Kooser võttis eelnõu tagasi, sest kooli hoolekogu ei ole ettepanekule oma hinnangut andnud.

Vallavanem Peeter Sibula sõnul peaks hoolekogu otsuse langetama käesoleval nädalal, kuid sellel saab volikogule olla üksnes nõuandev jõud. Lõpliku valiku teeb volikogu.