Ta nentis, et taolise ülesande saavutamine lähematel aastakümnetel pole kindlasti võimalik ja nähtavas tulevikus pole selline asi võimalik üksnes iibe toel, vaid meetmed peavad olema kombineeritud. Lisaks sündivuse tõusule oleks kindlasti vaja ka välismaal töötavate eestlaste tagasipöördumist.

Vaja oleks just eestlaste arvu kasvu. Viimase paari aastakümne jooksul on kasvanud nende kohalike venelaste arv, kes oskavad korralikult eesti keelt. Nutt arvas, et vaja oleks mitte lihtsalt keeleoskajate, vaid end eestlaseks pidajate arvu kasvu.

Nutt leidis, et kuna eestlaseks olemise väga oluliseks tunnuseks on eesti keele oskus, siis saame eestlaseks lugeda pigem ikka inimesi, kes oskavad eesti keelt ja peavad end eestlaseks.

"Rahvaarvu ei saa käsumeetodil kasvama panna. Riik saab luua tingimused, rahvas peab tahtma alles jääda ja kasvada," ütles Nutt. Sisseränne pole lahendus. "Migratsioonile toetudes saame, et kasvab Eesti, aga mitte eestlaste arv," ütles Nutt.

Tsahkna käis välja visiooni eestlaste arvu kasvust, aga mitte ühtegi konkreetset ettepanekut, kuidas sündide arvu tõsta. Ka Nutil polnud parajasti ühtegi praktilist meedet välja käia. "Kui teaksin, siis neid ka rakendataks," nentis Nutt.

Ometi pidas ta Tsahkna ülesandepüstitust vajalikuks. "Kui sellega ei tegeleta, jätkuvad praegused probleemsed protsessid. Mis on alternatiiv? Kas rõõmustame, kui 50 aasta pärast on meid vaid 700 000?"

Ka Eestis on tõdetud, et Euroopas on sündivusnäitajad paremad neis riikides, kus pereelu ja töö ühendamine on naiste jaoks kergem. Nutt nõustus, et see on kaalukas teema. "Selles suunas peame edasi mõtlema, et töö ei segaks pereelu," lausus Nutt.

Seni on töö ja pereelu parema ühendamise vajadusest rääkinud pigem feministid, kellega IRLil palju kontakte pole olnud. Kas nüüd on põhjust oodata, et IRL hakkaks huvi tundma näiteks Facebooki Virginia Woolfi grupi inimeste mõtete vastu? Nutt vastas, et ühtegi head mõtet ei tohiks tagasi lükata vaid seetõttu, et see ei tule IRLi seest.

Tsahkna kuulutas välja, et mai lõpus toimub IRLi suurkogu rahvakogu formaadis, kus arutatakse mõtted läbi ja hakatakse ellu viima. Nutt soovib ka ise diskussioonides osaleda ja ta lootis, et maiks on olemas mõned konkreetsemad ettepanekud kahe miljoni eestlaseni jõudmiseks.