Pärnu arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal projekteeritud kolmekorruselises 2400ruutmeetrises kloostris on külaliste vastuvõturuum, konverentsiruum, kaks väikest nõupidamisteruumi, raamatukogu, parlatoorium ehk jutlemisruum ning kabel.

Üldkasutatavates ruumides saavad viibida ka maja külalised, vaid nunnade eluruumid on privaatsed. Pirital hakkab elama kuni 15 nunna, orduülem ja kolm aspiranti. “Need on noored nunnad, kes alles tulevad kloostrisse,” rääkis Pärnu Postimehele arhitekt Ra Luhse.

Püha Birgitta ordu kloostri ehitusnõupidamistel oli oluline osaleja endine siseminister Lagle Parek. Pärnakate töö on uhke küll, ütles Parek. “Terves maailmas pole selliseid kloostreid ehitatud. Kui me seda ehitust alles planeerisime, otsustasime, et ei lase asjal nii minna, et hakkame mõnda hoonet kloostriks kohandama või ehitame tavalise maja. Otsustasime, et teeme kloostri. Ja saime oma tahtmise.”

Ehitust rahastavad sponsorid läbi ordu, nii et raha tuleb piiri tagant, ütles Parek.

Pirita kloostri projekteerimiskonkursil oli neli osavõtjat.

“Püha Birgitta ordu ülem, kes isiklikult projekti välja valis, ütles, et kunagi Piritale ehitatud klooster oli kõige kaasaegsem. Ja et nemadki valisid nüüd välja kõige kaasaegsema töö,” rääkis Luhse.

“Birgitta ordu liikmetele imponeeris, et siin on nende endisest kloostrist midagi veel säilinud,” selgitas arhitekt Tanel Tuhal.

Kloostri projekti tellija on Püha Birgitta ordu Itaalias, selle esindaja aga kohalik kloostriülem Ema Teresa.

Pareki andmetel on Eestis praegu 12 Püha Birgitta ordu nunna.