Kuigi trammi oodates võib peatuse seinalt lugeda, et eelmise aasta „15. detsembril taasavatakse liiklus 3. trammiliinil Tondi-Kadriorg," siis tegelikkuses tuleb veel peaaegu kaks kuud peatuses külmetada.

Tallinna linnatranspordi ASi pressiesindaja Sirje Rohti sõnul oli esialgu tõesti kavas panna 3. trammiliin Tondilt käima alates 15. detsembrist. „Aga ta oleks jõudnud enne uue trammi testimise algust töötada napilt kolm nädalat. Seejärel oleks tulnud liin umbes kuuks ajaks jälle seisma panna, et uus tramm saaks läbida oma tüübikatsetused," ütles Roht Delfile.

Transpordiekspert Hannes Lutsu sõnul saaks trammi testida ka öösel ning päeval vana veeremiga reisijaid vedada. Rohti sõnul testitakse tramme aga kahes vahetuses ja 16 tundi ööpäevas. Kui tramme testida vaid siis, kui reisijaid ei veeta, veniks testimine maikuuni. Põhjuseks Rohti sõnul see, et viimane tramm lõpetab kell 1 ja järgmine alustab kell 5 ning testida saaks vaid neli tundi ööpäevas.

Siiski ei saaks Lutsu sõnul iga linn endale lubada trammiliini kinnipanekut vaid selleks, et seal uut veeremit jooksutada. Kui tramme haldavalt Linnatranspordi ASilt küsida, kas number 3 tramm ei saaks sõita number 4 trammi eeskujul Tondi asemel vaid Vana-Lõuna peatuseni, siis etteruttavalt öeldes - ei. „Lõunaring ei suuda vastu võtta kahe liini tramme. Kuna 3. ja 4. liini graafikud on erinevad, tähendaks see paratamatult, et üks tramm peaks teise järel ootama ning see lööks graafikud segi," põhjendab Roht.

Kuna uut trammi testitakse vajadusel kiirendades, pidurdades või seadistamiseks seisma jäädes, ei saa seda teha ka tavalisel trammiteel, reisijate vedamise vahepeal. Niisiis tulebki leppida teadmisega, et trammiliiklus lõigatakse lahti hiljemalt valimisteks.

Uue CAF Urbos trammi katsetused algavad neljapäeval, 8. jaanuaril. Esialgu toimuvad testid depoo territooriumil ja hiljemalt reedel liigub uus tramm depoost välja linnatänavale. Viimane osa testimisprogrammist läbitakse liiklusoludes. Kuna sobivat eraldiseisvat rööbastee lõiku pole, peeti kõige otstarbekamaks sulgeda trammiliiklusele Pärnu maantee lõik Vineeri peatusest Tondini ja taasavada 3. trammiliinil liiklus peale testperioodi lõppu.