SA Nuku tasus 2013. aastal üüri ja kõrvalteenuste ehk elektri, kütte, vee ja kanalisatsiooni eest kokku 141 802 eurot. Millest siis taoline hinnahüpe?

RKASi kommunikatsioonijuht Madis Idnurme sõnul mindi sellest aastast üle turupõhisele üürimudelile, mis toetab riigi kinnisvarapoliitikat, muutes riigi kinnisvarakulud läbipaistvaks ja võrreldavaks.

"See tähendab, et kui varasemalt tasus nukuteater turu keskmisest odavamat üürihinda, mis ei sisaldanud kõiki kinnisvarale tehtavaid kulutusi ega tegelikke teenuste maksumust, siis nüüd vastab üürihind turu keskmisele ning sisaldab kõiki kulusid," kommenteeris Idnurm.

Nukuteatri Tallinnas Lai 1 asuva maja üür koosneb alates käesolevast aastast puhtast netoüürist, millele lisanduvad omanikukohustused, haldusteenus, tehnohooldus, heakord, remondikomponent ning kõrvalteenused (elekter, küte, vesi ja kanalisatsioon). Eelnenud kaheaastase üleminekuperioodi üür koosnes vaid tehnohoolduse ning heakorrateenuse kulust, millele lisandusid kõrvalteenuste kulud.

RKAS vara omanikuna vastutab Idnurme sõnul hoone ohutuse eest ja peab teostama sellega seonduvad vajalikud tööd ning hooldustegevused õigeaegselt. Samuti koostab RKAS tegevuskava, mis tagab hoone seisundi hoidmise nõutud tasemel.

Suurema osa üürist maksab nukuteater just Lai 1 maja eest, ent nukuteater kasutab ka Nunne tänav 8 asuvat maja.