SA NUKU juhatuse esimees Kalju Komissarov kinnitas Delfile Joonas Tartu valimist Nukuteatri uueks juhiks.

"Joonas Tartu on hariduselt jurist, tal on edukas töökogemus samas valdkonnas ning ka kogemus rahvusvahelise festivali Baltoscandali läbiviimisel," põhjendas Komissarov valikut.

Joonas Tartu kandidatuuri kiitsid heaks kõik nõukogu liikmed.

Joonas Tartu on lõpetanud Rakvere reaalgümnaasiumi ja TÜ õigusinstituudi.

Aastatel 2002-2006 töötas ta kultuuriministeeriumis, eelnõude ja juriidilise nõustamise osakonna peaspetsialistina, kus tema tegevusvaldkondadeks olid võlaõigus, asjaõigus ja äriõigus, ühtlasi osales ta esimeste riigi osalustega sihtasutuste moodustamisel ja käivitamisel.

Pärast seda töötas Joonas Tartu Rakvere teatris (hetkel SA Rakvere teater juhatajana).

Joonas Tartu on Eesti etendusasutuste liidu juhatuse liige ning on olnud liige erinevate teatrite nõukogudes.

Joonas Tartu on Rakvere Teatris arendanud rahvusvahelist koostööd lavastuste projektide osas, ta on juhtinud maineka rahvusvahelise teatrifestivali Baltoscandal ettevalmistamist ja läbiviimist ning osalenud Euroopa erinevate riikide festivalide koostöövõrgustiku töös.

Ta on osalenud ka Eesti etendusasutuste liiduga Euroopa erinevate riikide teatrite katusorganisatsioone ühendava liidu töös ning oli 2012. aastal Tallinnas toimunud aastakonverentsi kaasjuht.

Joonas Tartu jätkab SA Rakvere Teatrimaja juhina, kuni teatrile leitakse uus juht. SA Rakvere Teatrimaja nõukogu koguneb uue juhi leidmist arutama täna.