„Arutelu oli. Aga mõlemad pooled jäid tulemusega rahule,“ kommenteeris nõukogu esimees Jaanus Puusaag senise teatrijuhi Meelis Pai uuele lepingule allkirjade alla saamise protsessi Delfile.

Ka SA Nuku eelarve sai kinnitatud ja midagi üllatavat sealt välja ei koorunud. „Nõukogu liikmetel olid mõned täpsustavad küsimused, mille me üle käisime ja eelarve sai kinnitatud,“ ütles Puusaag. „Loodetavasti jätkub töö uues ja jõulises rütmis, pinged on nüüd maas,“ lisas ta.

Teatritöötajad avaldasid arvamust, et sihtasutuse nõukogusse oleks vaja teatritaustaga inimesi ning Puusaag on sellega päri.

„Kindlasi oleks nõukogusse vaja teatriinimest loomingulise poole pealt. Praegu kahjuks nii ei ole. Oleks vaja kedagi sellist, kes oskaks teatri arengukavas pädevalt kaasa rääkida,“ jätkas ta.

Jaanuaris tuli kultuuriministeerium välja väitega, et Nukuteatri rahaline seis on väga halvaks muutunud. Puusaag ja sihtasutuse nõukogu liige Härmo Värk nimetasid ministeeriumi hinnangut ebaadekvaatseks.

Täna nimetab Puusaag nõukogu suhet kultuuriministeeriumiga pragmaatiliseks.

„Vale oleks öelda, et mingit pinget pole olnud. Tõenäoliselt on mõlemad pooled teinud omad järeldused ja aru saanud, et edu võti on konstruktiivses koostöös, mitte vastandamises,“ lisas ta.