„Nukuteater teenis mullu omatulu 956 558 eurot, riigi toetust maksti 2012. aastal 871 000 eurot. 2013. aasta eelarve on plussis. Mingit probleemi ei ole, kui seda kunstlikult ei tekitata,“ sõnas Puusaag Delfile.

Kultuuriministeerium juhib tähelepanu sellele, et omatulu summa on siinkohal esitatud koos käibemaksuga ja käibemaks teatavasti ei ole tulu.

Siiski nentis Puusaag, et jaanuari viimase päeva seisuga on neil tasumata arveid 107 000 euro ulatuses, lisades, et järgmisel nädalal on see summa kindlasti juba väiksem.

Puusaag rääkis, et probleemid arvete tasumisel on seotud sellega, et 2011. aastal võeti tööle kunstiline juht, peakunstnik ja kuus noort nukunäitlejat Turu kunstiakadeemiast. Nendega seonduv aastane kulu on 107 000 eurot. „Millegipärast ei toetanud kultuuriministeerium noorte tulekut,“ lisas ta.

Nukuteatri arvel on piisavalt käibevahendeid jooksvaks tegevuseks ning Puusaag rõhutab, et tema käsutuses olevate andmete põhjal ei ole mingit põhjust alust arvata, et majandusaasta aruanne ei näita tegelikku olukorda. Samas meenutab ta, et käimas on riigipoolne audit, mis peab seda seisukohta kinnitama või ümber lükkama.

Puusaag elab praegu teadmises, et need inimesed, kes on ostnud pileti mõnele tulevale etendusele, näiteks Shreki seiklustele, ei pea kartma, et näitemäng nägemata jääb.

Selle koha pealt, kas teatri juhatuses tuleks ümberkorraldusi teha, ei taha Puusaag praegu väga pikalt peatuda. „Selles võtmes pole praegu üldse teemat, mida arutada. Meelis Paiga SA NUKU juhatuse esimehe lepingu sõlmimine on nõukogu 15. veebruari korralise koosoleku päevakorras. Selleks ajaks peaks olema kõik argumendid ja faktid laual,“ jätkas ta.

Ajaleht Postimees kirjutas, et nukuteatril on viimastel kuudel olnud probleeme arvete tasumisega ning väidetavalt oli teatri eelmise aasta miinus 100 000 - 300 000 eurot.

Teatri juht Meelis Pai ütles täna Delfile, et teatri majanduslik olukord ei ole sugugi mitte halvem, kui näiteks eelmisel aastal, vaid võib-olla isegi natuke parem.