„See aasta on alanud uue sihtasutuse loomise ja Riikliku Nukuteatri likvideerimisega. See teeb olukorra eriliseks ja töömahukaks,“ rääkis Pai Delfile.

Riigiasutus Eesti Riiklik Nukuteater lõpetas oma tegevuse 31. jaanuaril 2013. Sihtasutus NUKU jätkab riigiasutuse Eesti Riiklik Nukuteater õigussuhetest tekkinud õiguste teostamist ning kohustuste ja lepingute täitmist endistel tingimustel.

„Rahalises plaanis ei ole mitte mingisugust vahet, täpselt samasugune nagu möödunud aasta võib-olla isegi natukene parem,“ vastas Pai küsimusele, kas tänavu on rahaliselt olukord kuidagi tuntavalt keerulisem kui varem.

Mingit probleemi palkade maksmisel Pai sõnul ei ole ja jaanuari lõpus maksti kõikidele töötajatele töötasu ilusti välja. Samas ei täpsustanud ta seda, kas ilma aasta alguses plaanipäraselt saabunud riigipoolse lisarahata oleks see õnnestunud.

Ajaleht Postimees kirjutas, et nukuteatril on viimastel kuudel olnud probleeme arvete tasumisega ning väidetavalt oli teatri eelmise aasta miinus 100 000 - 300 000 eurot.