"Seega ei ole EAÜ saanud esitada SA-le NUKU ka arvet nendes lavastustes kasutatud muusikateoste esitamise eest," vastas Ühingu tegevdirektor Kalev Rattus kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgenele.

Kui kõrvutada Nukuteatri ja EAÜ vastuseid ministeeriumile, siis sisaldub neid erinev info etenduses "Väike nõid" kasutatud muusika osas. Nimelt väidab teater, et repertuaariaruande põhjal saadud arve on tasutud, EAÜ vastuses aga "Väikse nõid" kohta info puudub.

Kultuuriministeeriumist anti Delfile teada, et Nukuteater saatis neile vastuse, kus kinnitas, et aastatel 2010 – 2012 on EAÜ-st saadud kaks arvet - etenduse "Otsast alates" eest tasuti arve 21.1.2010, etenduses "Väike nõid" kasutatud muusika eest maksti aga 16.2.2010. Viimast EAÜ ei kinnita.

Alles 12. märtsil saatis Nukuteater (nüüdne SA NUKU) EAÜ-le informatsiooni viies lavastuse kasutatud muusikateoste kohta. Lavastusteks on "Rapuntsel", "Prügihunt ja superjänes", "Kalle Blomqvist ja Rasmus", "12 kinki jõuluvanale" ja "Karlsson katuselt".

Finantsaruannet nende lavastuste kohta ei ole SA NUKU EAÜ-le siiamaani esitanud, mistõttu ei ole EAÜ saanud esitada SA-le NUKU ka arvet nendes lavastustes kasutatud muusikateoste esitamise eest. Rattuse sõnul saadeti meeldetuletus finantsaruande esitamise osas NUKU direktori asetäitjale Rain Raabelile.

Ajavahemikul 2010-2012 on EAU saanud nukuteatrilt aruande ja tasu ainult ühes lavastuses kasutatud muusikateoste esitamise eest ("Otsast alates"), mille kohta nukuteater saatis informatsiooni nii kasutatud muusikateoste kohta kui ka finantsaruande, kus oli märgitud, et selle lavastuse piletite müügist laekus 38500 krooni.

Pärast seda ei ole Nukuteater ühegi lavastuse kohta EAÜ-le saatnud ei repertuaariaruannet ega ka finantsaruannet. "EAÜ töötajate järelepärimistele, miks Nukuteater ei saada EAÜ-le enam ühegi lavastuse kohta repertuaari- ega finantsaruandeid, on Nukuteater teatanud, et nad on oma lavastustes kasutanud ainult muusikateoseid, mis on spetsiaalselt vastava lavastuse jaoks loodud," ütles Rattus.

Kas see ka tegelikult nii on, ei oska Rattus öelda, sest ta pole enda sõnul näinud teoste loetelu, mis lavastustes on taustamuusikana kasutusel olnud. "Kahtlustan, et nii see päriselt siiski ei ole, aga vastupidist on ilma vastava informatsioonita raske väita," vastas Rattus Nõgenele.