“Rannas käivad peamiselt lapsed ja ei ole just meeldiv vaatepilt, kui mõni mees kõikide silme all seal oma paljaste genitaalidega ringi liigub,” lausus Kuressaare supelranda valvava turvafirma Securitas turvatöötaja-vetelpäästja Heigo Kips Meie Maale.

Tema sõnul on sarnaseid probleeme olnud ka varasematel aastatel, kuid tänavu valmistasid nudistid turvafirmale eriliselt peavalu.

“Saime mitmeid kaebusi rannas puhkajatelt, keda selline asi häiris. Kõige halvem oli sealjuures see, et nudistid ei hoidnud kusagile omaette või kõrvalisse paika, vaid olid seal täiesti avalikult kõiki privileege kasutamas,” rääkis Heigo Kips.

Kuigi mitmel puhul soovisid nudistidest häiritud puhkajad, et turvatöötajad midagi nendega ette võtaksid, jäid turvafirma käed lühikeseks. “Oleme neid korrale kutsunud, aga nad ütlevad, et palun näidake ette seadus, mis meie kohalolekut keelaks. Ja tõepoolest, sellist seadusesätet Kuressaares olemas ei ole,” osutas Heigo Kips.

Kuressaare linna heakorra ja haljastuse spetsialist Kaljo Ellik tõdes, et linna avaliku korra eeskirjas nudiste käsitlevat sätet ei ole. “Probleem on meie jaoks uus, kuna varasematel aastatel pole sellel teemal kaebusi olnud,” sõnas ta. “Samas on meil juba ammu kavas täiendada eeskirja supelranda puudutavat osa ja vajadusel tuleb sinna sisse kirjutada ka nudiste puudutavad sätted. Eeskirja täiendada kindlasti tuleb, sest samamoodi on sealt minu üllatuseks välja jäänud näiteks seegi, et rannas ei tohi viibida klaastaaraga.”

Kaljo Ellik ütles, et tema isikliku arvamuse järgi peaks nudistidel olema eraldi rand. “Kas linnastaadioni taga Punase kivi abajas või Tuulte Roosi elamurajooni lähedal oleval rannaribal,” osutas ta. “Kuressaare supelrand on ju ennekõike ikkagi lastele mõeldud ja laste seas pole härrasmeestel soliidne oma kellapommidega käia.”