Tee blokeerimise tulemusel ootas hotellidesse naasmist viis bussi, millest üks Novatoursi buss. "Kokku oli Novatoursi bussis 19 eestlast ja 4 lätlast, lisaks bussijuhile ka Egiptuse partnerfirma giid ning meie eestikeelne esindaja. Viimased olid pidavalt ka ühenduses meie Eesti kolleegidega ja välisministeeriumiga," kinnitas Novatoursi tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

Turvalisuse kaalutlusel püsisid kõik turistid bussis. Kogu intsident kulges rahulikult. Kohal oli turismipolitsei ja Luxori kõrge linnaametnik, kes kohalike elanikega läbirääkimisi pidas. Kogu kahetsusväärne vahejuhtum kestis kella 16.45 kuni 23.30-ni. Esimeste seas sai teed Hurghadasse jätkata Novatoursi buss. Viimased meie turistid jõudis Hurghada hotellidesse kell 4 öösel.

"Tänaseks on Novatours tühistanud kõik Luxori ekskursioonid. Neli nädalat tagasi peatasime ka Kairo eksursioonid turvalisuse kaalutlustel," sõnas Uustal, et tekkinud olukord on kahetsusväärne ja järjekordne löök kindlasti Egiptuse turismitööstusele.

"Analüüsime kindlasti täiendavalt oma Egiptuse partneritega tekkinud olukorda. Novatours ja Egiptuse partnerfirma ja Novatours vabandavad klientide eest meist olenemata põhjustel tingitud ebameeldivuste pärast. Reisijate ohutus on Novatoursi prioriteet number üks, oma sammudes lähtume just sellest prioriteedist ning jälgime Eesti välisministeeriumi soovitusi ja korraldusi," kinnitas reisifirma juht. 

Novatours tuletab kõikidele turistidele meelde, et vastavalt Egiptuse turismiministeeriumi seadusele võib turist osaleda vaid selle reisikorraldaja ning tema partneri poolt korraldatavatel ekskursioonide, kelle kaudu on Egiptusesse reisitud. Antud seadus kehtib kõikide reisikorraldajatega Egiptusesse reisides.